Ο Ιατρός

A e s t h e t i c a
Ιατρείο Αισθητικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής
στον Πειραιά

Βιογραφικό σημείωμα
Ιατρός Κανακάκης Χρήστος
 
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών εν έτη 1992.
Εσωτερικός βοηθός στο ΝΝΣ κατά τα έτη 1993-1994.
Υπηρεσία υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός στην νήσο Σέριφο.
Διετή άσκηση στην Γενική Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου η ¨Ελπίς¨, απαραίτητη προυπόθεση για την απόκτηση της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής.
Ιδιωτικό Ιατρικό  Κέντρο για την χρονική περίοδο Μάρτιος 1998 - Σεπτέμβρης 1998.
Διορισμός τον Σεπτέμβρη του 1998 στο νοσοκομείο ΠΓΝΑ ¨Ευαγγελισμός¨ ως ειδικευόμενος Ιατρός στο τμήμα Πλαστικής  και Επανορθωτικής  Χειρουργικής, έως τον Σεπτέμβριο του 2002 οπου ολοκληρώθηκε η τετραετή άσκηση στην Πλαστική Χειρουργική .
Απόκτηση ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής - Δεκέμβρης 2002.
Ιδιώτης από τον Ιανουάριο του 2003 έως σήμερα και συνεργασία με το ιδιωτικό θεραπευτήριο ¨Μητέρα¨ και την Ιδιωτική Κλινική ¨Πειραϊκό Θεραπευτήριο¨.
 
Επιστημονική δραστηριότητα
Συμμετοχή & παρακολούθηση - συνέδρια και εργασίες.
 
• 1990 - XVII Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής.
• 1991 - 17o  Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο.
• 1994 - Ημερήσιο συμπόσιο των προκαρκινικών αλλοιώσεων και καρκίνου του τράχηλου της μήτρας .
• 1998 -
α) εργασίες του ετήσιου κοινού συνεδρίου των Ελληνικών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού και Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής,
β) 4th Congress of European Federetion of Societies for Microsurgery,
γ) 14th Congress of the International Microsurgical Society.
 
• 1999 -
α) 15ο Σεμινάριο Μικροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
β) Κοινό ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής χεριού,
γ) Εφαρμοσμένο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα <<Κακώσεις του Σπλαχνικού Κρανίου>> που οργανώθηκε από τα τμήματα Πλαστικής Χειρουργικής, Μικροχειρουργικής και Κέντρου Εγκαυμάτων και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Π.Γ.Ν.Α.  ¨Γεννηματάς¨,
δ) 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
 
• 2000 -
α) Πρακτική άσκηση Μικροχειρουργικής διάρκειας 12 εβδομάδων που έλαβε χώρα στο Ερευνητικό Κέντρο ¨Θ. Γαροφαλίδης¨ ως εκπαιδευόμενος,
β) International Conference of melanoma,
γ)2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας.
 
• 2001 -
α) 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής,
β) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Α΄Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. ¨Ο Ευαγγελισμός¨ με θέμα Κατακλίσεις (Πρόληψη Παθοφυσιολογία - Θεραπεία)
 
• 2002 - Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μικροχειρουργικής του τμήματος Μικροχειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ως Εκπαιδευτής.
• 2003 - Εκπαιδευτικό σεμινάριο  της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο ¨Metropolitan¨ με θέμα  <<Ρινοπλαστική>>.
 
Εργασίες - Παρουσιάσεις
• Supper flap για αποκατάσταση ελλειμμάτων  των κάτω τριτημορίου κνήμης. (Ο. Καστανα, Γ.Χαρκιολάκης, Χ. Κανακάκης, Δ.Αλεξάκης)
• Συμβολή του αιμοποιητικού αυξητικού παράγοντα GM-CSF στην ταχύτερη επουλωτική διεργασία στα ιστικά ελλείμματα. (Δ. Αλεξάκης, Ο. Καστανα, Χ. Κανακάκης, Γ. Χαρκιολακης)
• Ορθοτοπική αποκατάσταση θηλών αμφοτέρων των μαστών μετά απο Χειρουργική προεπισκόπιση τους. (Ο. Καστανα, Γ.Χαρκιολακης, Χ. Κανακάκης, Δ. Αλεξάκης)
 
Επιστημονικό - Εκπαιδευτικό έργο (ως εκπαιδευόμενος)
• Eκπαίδευση στη ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Α. ¨Ο Ευαγγελισμός¨ για (6) έξι εβδομάδες, συμμετοχή σε μια ετήσια μετεκπαιδευτική σειρά στην παρασκευή Μυοδερματικού Κρημνού σε πτωματικό παρασκεύασμα.
• Συμμετοχή στα Κοινά Μετεκπαιδευτικά Μαθηματα Πλαστικής Χειρουργικής που διενεργήθηκαν στο Π.Γ.Ν.Α. ¨Γ. Γεννηματάς¨ σε όλα τα έτη της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής.
• Εκπαίδευση για (6) έξι μήνες στην Εντατική Μονάδα Εγκαυμάτων του Π.Γ.Ν.Α. ¨Γεννηματάς¨.
Εκπαίδευση διάρκειας (12) δώδεκα εβδομάδων στην πρακτική άσκηση Μικροχειρουργικής που έλαβε χώρα στο ερευνητικό ¨Θ. Γαρφαλίδης¨.
Εκπαίδευση στην Μικροχειρουργική κατά την διάρκεια του 15oυ Σεμιναρίου Μικροχειρουργικής που οργάνωσε η Ορθοπαιδική Κλινική και το Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 
 
Ως εκπαιδευτής
• Συμμετοχή στην εκπαίδευση ειδικευόμενων σε μια εκπαιδευτική σειρά στην παρασκευή  Μυοδερματικού  Κρημνού σε πτωματικό παρασκεύασμα.
• Εκπαίδευση ειδικευόμενων στην Μικροχειρουργική αγγείων και νευρών στο Πειραματικό Χειρουργείο του Π.Γ.Ν.Α. ¨Ο Ευαγελισμός¨.
Εκπαίδευση ειδικευόμενων στην Πρακτική Άσκηση του Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου του τμήματος της Μικροχειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2002.